Sonbahar, Bak Açık Açık Söylüyorum, Sen Tüm Diğer Kendine Mevsim Diyen 3 Arkadaşına Da Basarsın!

Çok düşündüm ve sonunda sildim. Yazının başlığı şu olacaktı aslında “Sonbahar, diğer tüm mevsimler sana domalmalı!” Sonra çok kaba kaçacağını düşündüm bu başlığın. Yazı içlerinde yeri geliyor her türlü ayarı veriyorum ama başlıkta böylesi bir laf olmalı mı? Yayın kurulu ile saatler süren bir toplantıdan sonra karar verdim domalma lafının başlıkta yeri yok! İşin ilginci şudur eskiden olsa mesela ben 10lu yaşlarımın başındayken bu başlık kendine yer bulabilirdi sanırım çünkü o zaman kullanım “dömelme” şeklindeydi. Dömelmek evet! Sonra sanırım lisede mi nedir baktım bi anda etrafta insanlar “domalmak, domlatmak” falan diyor! Bu da neyin nesi idi? Ama açıkça söyleyeyim bu yeni kullanımdaki kaba sabalık daha bir testesteron dolu, daha bir maço, daha bir erkeksi idi ve etrafta “domalmak”tan bahseden erkekler varken ben “dömelmek” dersem beni ibne zannedebilirler diye çekindim ve derinlerde bir yerde kalbim dömelme taraftarı olsa bile ağzım domalır olmuştu artık! Taraftarı derken lafın taraftarı tabi ki, yoksa dömelme taraftarı değilim elbette!

Ve artık açıklıyorum homofobiyi bir kenara koydum ve çekincesizce belirtiyorum dünya, not al istersen, ben artık domalma demeyi kesiyorum! Artık çocukluğumun o masum ve kibar “dömelme” kullanımına geçiyorum ve diyorum ki sonbahar diğer tüm mevsimleri dömeltir! Hem de ne dömeltmek…

En önce king oynayan, ya da 4 kişi farklı iskambil oyunları oynayan insanların bildiği birşey var. Kimin altına oturuyorsun? Bu kişi ne kadar malsa sana o kadar yararlı kartlar atabilir ve işte sonbahar bilinen galaksinin en sikindirik mevsimi olan yaz’ın altındadır. Yaz biter bu başlar. Dolayısı ile aslında o kadar süper olmasa bile yaz gibi terli bir mevsimden sonra hangi mevsim gelse zaten süper olurdu.

Daha sonra ve bu yazının aslında gizli öznesi olan dizilerin başlaması olayı var! Zaten Modern Family, How I Met Your Mother, The Office, It’s Always Sunny in Philly, Parks and Recreation, Big Bang Theory gibi epikus komedi dizileri başladı. Bunun yanınada Fringe geçen cuma geri döndü! Hatta Dexter ve House gibi kültlerin yeni sezon screener’ları internetlere aktı. Bu güzellikler başlarken tabi curb your enthusiasm, breaking bad ve weeds gibi yaz dizilerinin de ufaktan sezon finallerine yaklaştık ama yazın 2-3 güzel dizisi biterken yerini bir sürü spektaküler diziye bırakıyor o yüzden az üzülüyoruz ama daha çok seviniyoruz!

Şu an dur ve bana bak okur! Sokaklarda binlerce fanım beni durdurup soruyor “cenk çavuş bize dizi öner” diye ve şimdi size çok ultrasonik bir dizi öneriyorum. Yanlız ingilizce bilme şartı var. Çünkü Türkçe altyazı falan yok. Söylüyorum: An Idiot Abroad!Az evvel gördüm ki bunun ikinci sezonu da başlamış, aslında 2. sezonda ne olabilir bilmiyorum çünkü ilk sezon dünyanın 7 harikasında geçiyordu. Aslında belgesel gibi birşey dizi çünkü senaryo falan yok. Kendi şehrini hiç terketmemiş kendi dünyasında yaşayan Karl Pilkington’ın maceralarını anlatan dizi süper. Ama şimdi gitmem lazım iş çağırıyor. Hadi eyvalla.

Etiketler:, , ,

About cenkozmercan

I do the things that I like to do and if 1 is good, 10 is a whole lot better.

Yorum bırakın