Heroturko Yasaklanınca Gidilecek Site Yeni Heroturko Sitesidir!

İlk ortaya çıktığı zamanlarda bizim gibi vektöre, bitmapa aç kitle için e-mekke haline gelmişti heroturko. O dönemlerden başlayan arşiv klasörleri aldı yürüdü, derde tasaya aç varlık insan için yeni bir dert türü ortaya çıktı. “O kadar büyük vektörel arşivim var ki aradığımı bulamıyorum” diyen yavşaklara dönüştük. Bu bende ayrıca footage bazında da tezahür etti ki, bir vektör 20kb, bir 1080p HD video 400Mb karşılaştırmasından siz düşünün artık gayri sıhhi milli harddisklerin içine çöreklenmiş şeyleri!

Sonra artık ilk açlık geçince, ne yapıyoruz olm biz, biz manyak mıyız tarzı bir uyanış yaşadık ve artık proje bazlı downloadlara yöneldik. Ne lazım olursa girip, işimize yarayanı alıp, işimize döner hale geldik. Böylece tirilyor tane dosyayıda arşivlemek ve aradığımızı içinde bulamaz hale gelmek dönemi bitti. Ama üniversite kantinlerinde anlatılan “risk nedir?” “risk budur” boş kağıt vermesi hikayesinden daha da riskli bir durumdu bu aslında çünkü biz internetleri “feliçita” gibi kapatılan bir ülkenin evlatlarıydık ve en ihtiyacımız olduğu anda gerekli bir site bu şekilde kapandığında anüs gibi kalıyorduk ortada.

Ben de 2-3 ayda bir footage bakmaya girerim heroturko’ya ve baktım ki bugün sitenin tasarım epey değişmiş. “Mahkeme fırını el koymuştur” kırmızı yazısı ile karşılaştım. Sonra bunların kardeş sitelerine gittim baktım sorun yok. Güzel de istanbul videoları buldum o esnada heroturkonun yeni bir site açtığını gördüm gittim baktım aynen devam ediyor hakikaten. Size de heroturko gibi siteler lazımsa 2 link vereyim de halkımın grafikeri zibil gibi kalmasın ortalıkta. Bunlardan birincisi eski heroturko elemanlarının, heroturko el değiştirdiğinde oluşturduğu site, diğeri yeni heroturko sitesi.
http://www.gfxtra.com/ // http://www.byhero.com/

Etiketler:, , , , ,

About cenkozmercan

I do the things that I like to do and if 1 is good, 10 is a whole lot better.

39 responses to “Heroturko Yasaklanınca Gidilecek Site Yeni Heroturko Sitesidir!”

  1. Sibel says :

    cenk o değilde bloğuna ”beğendim” yada ”beğenmedim” butonu koysana, böylece yorum yapmak istemeyen okuyucularında fikir beyan edebilirler ler ler ler

    • cenkozmercan says :

      bu wordpress sitelerinde kafana göre bişi koyamıyorsun ya,
      hazır şeyleri kullanmak zorundasın, öyle de bi dalga yok.

      bi süredir wordpress’ten ayrılıp üzerinde oynamalar yapabileceğim bir theme’e geçmeyi düşünüyorum ama wordpress’in bi takım özellikleri çok iyi olduğu için götüm yemiyor :)

  2. HT says :

    heroturko bunu begendi.

  3. Fuat Ortatepe says :

    Herkes benzer yollardan geçiyor demekki. Ben de heroturko ile başlamıştım şimdilerde graphixshare’a takılıyorum. Heroturko’yu tekrar bulmak güzel oldu; yolda bir tanıdığa rastlamış gibi..
    Teşekkürler

  4. sadık uygun says :

    Heroturkonun bizim için ne kadar önemli olduğunu kapandığı zaman anladık. Uzan zamandır mermisiz dolaşıyordum. Cephaneyi gösterdiğin için çok saol…

  5. cenkozmercan says :

    Bi aralar grafamania’yı da epey kullandım uzun süredir pek bakmıyorum gerçi ama ihtiyacı olanlar için link vereyim : http://www.grafamania.net/

  6. Ömer says :

    Ben heroturkoya takılıyordum kardeş site olarka düşündüğüm http://www.gfxtoday.org/ da takılıyorum :)
    verdiğiniz siteleride görmüştüm yani heroturko ve gfx hepsini karşılar nitelikte teşekkürler…

  7. turan kartalmış says :

    Cenk Kardesim Sana ne kadar teşekür etsem yada etsek azdır.
    Yazını okurken gülmekten kendimi alamdım, yazının sonlarına doğru karnımın eti ağrıdı gülmekten.

    ALLAH sende Razı olsun
    TÜRK GRAFİKER’ine yardımcı olduğun için.

    Bir TÜRK GRAFİKER’i olarak sana saygılarımı sunarım…

  8. Anonim says :

    sesnimekken buysa ahiretin cehennem dir

    • cenkozmercan says :

      sen şunu demeye çalıştın bak
      “senin mekke’n bu ise, ahiretin cehennemdir.”

      sen ayrıca yazıda neden bahsedildiğini de anlamadın. olsun.

  9. Hero Turko says :

    Cenk Merhaba;
    Bu samimi yazından ötürü teşekkür ederim.
    GFXTRA şu anda dünyanın en çok ziyaret edilen ve beğenilen Grafik Paylaşım Sitesi’dir.
    İçeriğin özgün olmasına aynı heroturko.com’un ilk zamanlarındaki gibi “1st time shared” ilk kez paylaşılan kaynaklar olmasına özen gösteriyorum. Görüşmek üzere.. HEROTURKO (G.Talk: heroturko@gmail.com) GFXTRA PM: “gfxturko”.

  10. grafikorusozorus says :

    Saol dostum ışık tuttun kafamdakilere habire indir indir la nereye kadar harddiskler full doldu artık dowload yapmıyorum işime yarayanı bulup sadece onu alıyorum :D ayrıca bu heroturko her aradıgını buluyorsun güzel site kardeşleride öle :D

    • cenkozmercan says :

      evet aynen yergök bitmap vektör oldu işin kötüsü bazen birşey gerekiyor ve biliyorum var ben de istediğim gibi birşey ama bu sefer harddiskte bulamıyorum milyar şey olduğu için.

  11. Als. says :

    süpersin sagol

  12. sinanöz says :

    ay lavyu heroturko

  13. Anonim says :

    teşekkürler iyiki varsınız ;)

  14. Eymen TÜMAY says :

    Abi tek kelime ile muhteşem yazmışsın. Bende 2006 yılında tanıştım heroturko’yla..
    Vektör açlığımın had safhasındaydım. ShutterStock’un transparan logolu vektör previewleri bile hayaldi ozamanlar benim için..
    Kahramanlardan öyle bir sömürü yaptım ki aynen dediğin gibi arşivimin içinde kaybolur hale geldim.
    Sonunda bende proje tarzına döndüm tabiiki. :)
    Yazıyı gayet samimi buldum ve noktasına kadarda destekliyorum. Sitelerimizi yasaklayan hakim beyamcalarımız hiç düşünmüyorlar bizi. Biraz daha dikkat talep ediyorum. :) saygılar..

  15. Anonim says :

    cem bey bende daha yeniyim corel 12 çizimleri hiç bilmiyorum lütfen banada yardım edermisiniz saygılar

  16. Anonim says :

    gerçekten teşekkürler çok sağolun

  17. pınar says :

    http://www.byhero.com
    adresindeki psd sources indirmek istiyorum ama indiremiyorum

    jdownloader programını kullanıyorum

    No free download link uyarsını veriyor lütfen yardımcı olurmusunuz :((

    indirmek istediğim : http://www.byhero.com/photoshop/psd-sources/652671-sources-business-partner-in-business.html bu adreste

    • cenkozmercan says :

      valla önceleri bu siteler rapidshare, sonra hotfile, sonra filesonic ve fileserve linkleri verirlerdir. bunların herhangi birinden bir account’un varsa herşey güllük gülüstanlık olurdu ama megaupload’un başına gelenlerden sonra filesonic kendini imha etti. Fileserve’de onu izledi, ve şu anda piyasada en popüler servis yok. O yüzden ben de herhangi birinden account almıyorum.
      Verdiğiniz linkte letitbit ve vipfile servisleri kullanılmış. Bunlardan bir account alarak indirebilirsiniz, yok ben free olarak indirecem derseniz tahmin ediyorum bu siteler aynı anda bir çok connection açma falan gibi sebeplerden dolayı download manager programları free versiyonlarında desteklemezler. O yüzden default download manager kullanırsanız indirebilirsiniz.

  18. Anonim says :

    Yorum yapanların tamamı tebrik etmiş, takdir etmiş.
    Hırsız bir kaynaktan, vektör çalmakla övünülür mü? Bir Türk grafikeri olarak çalmakla değil, o şahane vektörleri tasarlayan olmakla övünmeniz gerekir.. Heroturko’nun ve diğerlerinin yaptığı resmen hırsızlıktır.
    Siz o hırsızlığa ortak oluyorsunuz, bari bir de yaymayın, övmeyin.
    Bir de o tasarımlara emek harcayan insanları düşünün, ki içlerinde birçok Türk grafiker de var. Ama sonları yakındır inşallah, hepsinin köküne kıran girecek.

    • cenkozmercan says :

      Açıkçası tek kelime ile cevap vermek gerekirse: “haklısınız”, ama hiç birşey bu kadar siyah beyaz olmuyor hayatta. Bence eğer bir template’i alıp, aynen kullanıyorsanız bu dediğiniz geçerli, ama bir vektörel bir çizimin bir kısmını, bir
      başka vektörelin orasını, bir bitmap’ın başka bir yerini, diğerinin renklerini vs,
      gibi bir karışım ile kendi işinizi ortaya koyuyorsanız bu hırsızlık olarak nitelendirilemez. Sonuçta her tasarımcı/grafiker bir ilüstratör değil.

      Burada tabi ayrıca o template’i para vermeden kullanmak var, o konuda da koskoca şirketler hala Adobe programlarını satın almadan kullanıyor’u falan düşünürsek, yine o kadar üst düzey bir hırsızlık değil diye düşünüyorum.

  19. Anonim says :

    Bedavacılar :) grafiker değilsiniz siz, hazırcısınız ! :) ama kimin umrunda a.q.

  20. Hattori Hanzo says :

    GFXTRA.COM VE BYHERO.COM bu ikisinden kral gfx sitesi yoktur.Boşuna diğer sitelerle zaman kaybetmeyin

  21. Nisan says :

    gfxtra’da indirme linklerine tıklayınca downloader.exe dosyası indiriyor, bu konu hakkında bilginiz varmı?

Yorum bırakın