Çikolata Yaptım Olm Lan!

Bu yazıyı yazmak için biraz bekledim. Medyayı takibe aldım. Koskoca Cenk Özmercan gitmiş çikolata yapmış, 1 satır-sütun yazı göremedim, herhangi bir paparazzi programında bu olaya rasgelmedim. İşte medya bu hallere geldi sevgili kilokalori sevenler! Fenerbahçe Kız Voleybol takımı Avrupa 2.si oluyor, Cenk Özmercan çikolata yapıyor, medya da varsa yoksa futbol! Yazıklar olsun!

Sonra gittik işte biz. Uzay Pastanesi yeni pasta okulu açtık biliyorsanız bilmeyenlere anlatın. İsmi Uzay’ın Pasta Mutfağı. Orada çikolata kursuna aldılar beni. Girdik içeri, karşılıklı dizmişler bu işlerde kullanılacak objeleri, tezgahın başında da Uzay’ın Şefini koymuşlar. Önümde de ilk çikolatamı yapmam için gerekli malzemeler var. Baktım portakal da var. Şefe çaktırmadan portakallara degaj yaptım.

Sonra anlatmaya başladı şefimiz bu işin sırlarını, ama ben kendimi Willy Wonka’nın çikolata fabrikasında sandığım için onu pek dinleyemedim. Ve daha olmamış çikolatalarıma bir aç gibi saldırdım daha eritme aşamasında iken, ve bir anda flaşlar patladı, yukarıdaki pozda yakalandım. O gün çok güzel çikolatalar yaptım sevgili okurlar. Ustalar herşeyi anlattı, gizli sırlarını paylaştılar. Ben onların affına sığınarak bir sırrı burada paylaşayım sizle: Asla ama asla benim kadar çok çikolata yemeyin! Ben aynı Asteriks’in kankası obeliks gibi çocukken çikolata kazanına düştüğüm için bana çok koymuyor, ama normal boyutlarda bir fil benim yediğim çikolata ile şeker komasına girermiş.

Herneyse ne diyordum, farklı farklı çikolatalar yaptım o gün. Bunları evime götürdüm. Karım çok sevdi. Bu durum biraz beni uyuz etti açıkçası çünkü hepsini ben tek başıma yiyemedim resmen. Sonuç olarak bir gün çikolata, pasta işlerini öğreneyim derseniz gidin sizde Uzay’ın Pasta Mutfağı Yüksek Okullarına diyor ve sitelerine bir link koyuyorum buraya.

Etiketler:, , ,

About cenkozmercan

I do the things that I like to do and if 1 is good, 10 is a whole lot better.

4 responses to “Çikolata Yaptım Olm Lan!”

  1. xavier says :

    Gönderdiğiniz link bir site değil yalnız.
    Yalnıslık mı var

  2. Didem Sezgin says :

    Yaptığın çukulat lardan bende yediğim için vicdanen rahatsız oldum bak şimdi. :)
    Ama çok güzeldi. Keşke her hafta yapsan, bizde hepisini yesek. :)

Yorum bırakın